Ceryfikat AWS


Systemy odporne na awarie

Pytanie 1: Jakie dwie funkcje opisują moduł równoważenia obciążenia aplikacji (ALB)?


A. dynamiczne mapowanie portów
B. Odbiornik SSL
C. moduł równoważenia obciążenia warstwy 7
D. uwierzytelnianie serwera backendowego
E. spedycja wieloregionalna

Pytanie 2: Co umożliwia równoważenie obciążenia pomiędzy wieloma aplikacjami na jeden moduł równoważenia obciążenia?

A. słuchacze
B. lepkie sesje
C. routing oparty na ścieżce
D. uwierzytelnianie serwera backendowego

Pytanie 3: Jakie trzy cechy charakteryzują Classic Load Balancer?

A. dynamiczne mapowanie portów
B. routing oparty na ścieżce
C. Odbiornik SSL
D. uwierzytelnianie serwera backendowego
E. ECS
F. Moduł równoważenia obciążenia oparty na warstwie 4

Pytanie 4: Jaka funkcja zabezpieczeń jest dostępna tylko w przypadku klasycznego modułu równoważenia obciążenia?

A. Rola IAM
B. SAML
C. uwierzytelnianie serwera zaplecza
D. grupy bezpieczeństwa
E.LDAP

Pytanie 5: Jaka jest podstawowa różnica między systemem równoważenia obciążenia klasycznego a modułem równoważenia obciążenia sieciowego?

A. Docelowy adres IP
B. Automatyczne skalowanie
C. cel protokołu
D. równoważenie obciążenia między strefami
E. słuchacz

Pytanie 6: Jakie są dwa pierwsze warunki stosowane w domyślnej polityce zakończenia usługi Amazon AWS dla architektury Multi-AZ?

A. niechroniona instancja z najstarszą konfiguracją uruchamiania
B. Strefa dostępności (AZ) z największą liczbą wystąpień
C. co najmniej jedno wystąpienie, które nie jest zabezpieczone przed osadzaniem się kamienia
D. instancja niezabezpieczona najbliższa najbliższej godzinie rozliczeniowej
E. losowy wybór dowolnej niezabezpieczonej instancji

Pytanie 7: Jaka funkcja jest używana do poziomego skalowania konsumentów w celu przetwarzania rekordów danych ze strumienia danych Kinesis?

A. odłamki skalowania pionowego
B. Automatyczne skalowanie
C. Lambda
D. Elastyczny moduł równoważenia obciążenia

Pytanie 8: Jakich rekordów DNS można użyć do wskazania wierzchołka strefy na dystrybucję Elastic Load Balancer lub CloudFront? (Wybierz dwa)

A. Pseudonim
B. NAZWA
C. MX
D.A
E. Serwer nazw

Pytanie 9: Jakie usługi są świadczone głównie przez DNS Route 53? (Wybierz trzy)

A. Serwery internetowe równoważące obciążenie w prywatnej podsieci
B. rozpoznawać nazwy hostów i adresy IP
C. serwery internetowe równoważące obciążenie w publicznej podsieci
D. żądania replikacji danych równoważenia obciążenia pomiędzy kontenerami ECS
E. rozwiązuj zapytania i kieruj ruch internetowy do zasobów AWS
F. automatyczne kontrole stanu instancji EC2

Pytanie 10: Jakie dwie cechy poprawnie opisują architekturę Strefy Dostępności (AZ)?

A. wiele regionów na AZ
B. połączone prywatnymi łączami WAN
C. wiele AZ na region
D. połączone z publicznymi łączami WAN
E. automatyczna replikacja danych pomiędzy strefami w różnych regionach
F. Direct Connect obsługuje łączność warstwy 2 z regionem

Pytanie 11: W jaki sposób trasa 53 jest skonfigurowana pod kątem odporności na błędy w trybie ciepłego czuwania? (Wybierz dwa)

A. automatyczne kontrole stanu zdrowia
B. routing oparty na ścieżce
C. rekordy przełączania awaryjnego
D. Zapisy aliasów

Pytanie 12: Jak skonfigurowano DNS Route 53 pod kątem odporności na błędy w wielu lokalizacjach? (Wybierz dwa)

A. Adres IP
B. rekordy ważone (niezerowe)
C. kontrole stanu zdrowia
D. Zapisy aliasów
E. rekordy ważone zerem

Pytanie 13: Co to jest Strefa Dostępności?

A. centrum danych
B. wiele VPC
C. wiele regionów
D. pojedynczy region
E. wiele instancji serwera EC2

Pytanie 14: W jaki sposób rekordy DNS są zarządzane za pomocą Amazon AWS, aby zapewnić wysoką dostępność?

A. Automatyczne skalowanie
B. kontrole stanu serwera
C. odwrotne proxy
D. elastyczne równoważenie obciążenia

Pytanie 15: Jaka jest różnica między ciepłą gotowością a odpornością na błędy w wielu lokalizacjach? (Wybierz dwa)

A. Multi-Site umożliwia niższy RTO i najnowszy RPO
B. Warm Standby umożliwia niższy RTO i najnowszy RPO
C. Multi-Site zapewnia aktywne/aktywne równoważenie obciążenia
D. Multi-Site zapewnia równoważenie obciążenia aktywnego/gotowego
E. DNS Route 53 nie jest wymagana dla trybu ciepłego stanu gotowości

Pytanie 16: Jaka najlepsza praktyka AWS jest zalecana do tworzenia systemów odpornych na błędy?

A. skalowanie pionowe
B. Elastyczny adres IP (EIP)
C. grupy bezpieczeństwa
D. skalowanie poziome
E. RedShift

Pytanie 17: Które dwa stwierdzenia poprawnie opisują wersjonowanie w celu ochrony danych przechowywanych w zasobnikach S3?

A. domyślnie włączone
B. nadpisuje najnowszą wersję pliku
C. przywraca usunięte pliki
D. zapisuje wiele wersji jednego pliku
E. domyślnie wyłączona

Pytanie 18: Jakie dwie metody są zalecane przez AWS w celu ochrony przechowywanych danych EBS?

A. replikacja
B. migawki
C. szyfrowanie
D. VPN

Pytanie 19: Masz Elastic Load Balancer przypisany do VPC z podsieciami publicznymi i prywatnymi. ELB jest skonfigurowany tak, aby równoważyć obciążenie ruchu do grupy instancji EC2 przypisanych do grupy automatycznego skalowania. Które trzy stwierdzenia są poprawne?

A. Elastic Load Balancer jest przypisany do podsieci publicznej
B. sieć ACL jest przypisana do Elastic Load Balancer
C. grupa zabezpieczeń jest przypisana do Elastic Load Balancer
D. równoważenie obciążenia między strefami nie jest obsługiwane
E. Elastic Load Balancer przekazuje ruch na podstawowy prywatny adres IP (interfejs eth0) w każdej instancji

Odpowiedzi



01. Odpowiedź (A, C)
02. Odpowiedź (C)
03. Odpowiedź (C, D, F)
04. Odpowiedź (C)
05. Odpowiedź (A)
06. Odpowiedź (B, C)
07. Odpowiedź (B)
08. Odpowiedź (A, D)
09. Odpowiedź (B, E, F)
10. Odpowiedź (B, C)
11.Odpowiedź (A,C)
12.Odpowiedź (B,C)
13. Odpowiedź (A)
14. Odpowiedź (C)
15. Odpowiedź (A, C)
16.Odpowiedź (D)
17. Odpowiedź (C, E)
18. Odpowiedź (B, C)
19. Odpowiedź (A, C, E)




[ 2182 ]