Ceryfikat AWS


Usługi monitorowania

Pytanie 1: Które stwierdzenie poprawnie opisuje działanie CloudWatch w chmurze AWS?

A. dane logowania przechowywane są przez czas nieokreślony
B. dane logowania przechowywane są przez 15 dni
C. historia alarmów nigdy nie jest usuwana
D. ELB nie jest obsługiwany

Pytanie 2: Jakie dwie usługi punktu końcowego abonenta AWS są obsługiwane przez SNS?

A. RDS
B. Kineza
C. SQS
D. Lambda
E. EBS
F. ECS

Pytanie 3: Jakie usługi AWS współpracują, aby zintegrować monitorowanie i audyt bezpieczeństwa w ramach VPC? (Wybierz trzy)

A. Syslog
B. CloudWatch
C. WAF
D. CloudTrail
E. Dziennik przepływu VPC

Pytanie 4: W jaki sposób CloudWatch jest zintegrowany z Lambdą? (Wybierz dwa)

A. dzierżawca musi włączyć monitorowanie CloudWatch
B. wskaźniki sieciowe, takie jak opóźnienia, nie są monitorowane
C. Funkcje Lambda są automatycznie monitorowane przez usługę Lambdav D. grupa logów tworzona jest dla każdego źródła zdarzeń . Dla każdej funkcji tworzona jest grupa logów

Pytanie 5: Które dwa stwierdzenia poprawnie opisują operacje monitorowania i audytu AWS?

A. CloudTrail przechwytuje wywołania API, przechowuje je w segmencie S3 i generuje zdarzenie Cloudwatch
B. Alarm CloudWatch może wysłać wiadomość do funkcji Lambda
C. Alarm CloudWatch może wysłać wiadomość do tematu SNS, która wyzwala zdarzenie dla funkcji Lambda
D. CloudTrail przechwytuje wszystkie zdarzenia AWS i przechowuje je w pliku dziennika
E. Dzienniki VPC nie obsługują zdarzeń dla grup zabezpieczeń

Pytanie 6: Co jest wymagane do zdalnego dostępu do zarządzania instancją opartą na systemie Linux?

A. ACL
B. Telnet
C. SSH
D. PROW

Pytanie 7: Jakie są dwie cechy działania CloudWatch?

A. CloudWatch nie obsługuje metryk niestandardowych
B. Uprawnienia CloudWatch są przyznawane dla każdej funkcji, a nie zasobu AWS
C. zbierać i monitorować pliki dziennika generowane przez system operacyjny i aplikacje
D. Usługi AWS automatycznie tworzą dzienniki dla CloudWatch
E. CloudTrail automatycznie generuje logi po aktywacji konta AWS

Pytanie 8: Zostaniesz poproszony o wybranie rozwiązania AWS, które w dowolnym momencie utworzy wpis w dzienniku w postaci migawki instancji bazy danych RDS i usunie oryginalną instancję. Wybierz usługę AWS, która zapewni tę funkcję?

A. Dzienniki przepływu VPC
B. Dzienniki dostępu RDS
C. CloudWatch
D. CloudTrail

Pytanie 9: Co jest wymagane, aby włączyć dzienniki generowane przez aplikacje i system operacyjny oraz publikować je w dziennikach CloudWatch?

A. Syslog
B. włączyć logi dostępu
C. Włączono uprawnienia dla wielu kont
D. Agent logów CloudWatch

Pytanie 10: Jaki jest cel dzienników przepływu VPC?

A. przechwytuje komunikaty o błędach VPC
B. przechwytywać ruch IP na interfejsach sieciowych
C. monitorować wydajność sieci
D. monitoruj dane przepływu sieci z podsieci
E. włączyć usługi Syslog dla VPC

Pytanie 11: Wybierz dwie usługi i/lub komponenty infrastruktury chmurowej uwzględnione w domyślnym monitorowaniu CloudWatch?

A. Kolejki SQS
B. wskaźniki systemu operacyjnego
C. metryki hypervisora
D. urządzenia wirtualne
E. metryki poziomu aplikacji

Pytanie 12: Jaka funkcja umożliwia CloudWatch dynamiczne zarządzanie pojemnością dla instancji EC2?

A. opóźnienie replikacji
B. Automatyczne skalowanie
C. Elastyczny moduł równoważenia obciążenia
D. skalowanie pionowe

Pytanie 13: Jaka usługa AWS jest używana do monitorowania zdalnego dostępu dzierżawcy i różnych błędów bezpieczeństwa, w tym ponownych prób uwierzytelnienia?

A. SSH
B. Telnet
C. CloudFront
D. CloudWatch

Pytanie 14: W jaki sposób Amazon AWS izoluje metryki z różnych aplikacji do celów monitorowania, przechowywania i raportowania?

A. Instancje EC2
B. Łodyga fasoli
C. CloudTrail
D. przestrzenie nazw
E. Docker

Pytanie 15: Która usługa Amazon AWS zapewnia monitorowanie transakcji na koncie i audyt bezpieczeństwa?

A. CloudFront
B. CloudTrail
C. CloudWatch
D. grupa bezpieczeństwa

Pytanie 16: Które dwa stwierdzenia poprawnie opisują monitorowanie instancji baz danych przez CloudWatch?

A. metryki są automatycznie wysyłane z DynamoDB i RDS do CloudWatch
B. alarmy muszą być skonfigurowane dla DynamoDB i RDS w CloudWatch
C. metryki nie są włączane automatycznie dla DynamoDB i RDS
D. RDS nie obsługuje monitorowania wskaźników systemu operacyjnego

Pytanie 17: Jaka usługa AWS może wysyłać powiadomienia na smartfony i aplikacje mobilne klientów z dołączonym wideo i/lub alertami?

A. EMR
B. Lambda
C. SQS
D. SNS
E. CloudTrail

Odpowiedzi



01. Odpowiedź (A)
02. Odpowiedź (C, D)
03. Odpowiedź (B, D, E)
04. Odpowiedź (C, E)
05. Odpowiedź (A, C)
06. Odpowiedź (C)
07. Odpowiedź (B, C)
08. Odpowiedź (D)
09. Odpowiedź (D)
10 . Odpowiedź (B)
11. Odpowiedź (A, C)
12. Odpowiedź (B)
13. Odpowiedź (D)
14. Odpowiedź (D)
15. Odpowiedź (B)

16. Odpowiedź (A, B)

17. Odpowiedź (D)




[ 2182 ]